Blues in Wijk

Blues in Wijk is opgericht in 2009, bestaat uit een stel enthousiaste bluesliefhebbers en organiseert jaarlijks ca. 10 bluesevents in theater Calypso, in de horeca, op de Lek, in de woonkamers en op buitenpodia. In je eigen stad genieten van mooie blues, dat is hun motto.

Contact en vriend worden

Stichting Blues in Wijk
Zocherstraat 3
3961 CK Wijk bij Duurstede
tel : 06-21132560
info@bluesinwijk.nl

web: www.bluesinwijk.nl

bank: NL92RABO0124453570

Status website

De website is na 10 jaar wat verouderd en wordt momenteel geheel vernieuwd. Op dit moment is uitsluitend de homepage actueel.

Met RICHARD van BERGEN & FRIENDS.

De Salvinia van rederij Feenstra ligt afgemeerd in de haven.

adres: Wijk bij Duurstede, Havenweg, postcode 3961.

Toegang vanaf 13.00 uur, afvaart 13.30 uur, retour ca. 19.30 uur.

Wees op tijd aanwezig, onderweg kan er NIET meer worden opgestapt.

De cruise is uitverkocht, zonder geldig ticket geen toegang. 

Parkeren kan gratis op een van de parkeerterreinen in de haven.

Aan boord: lift, toiletten, garderobe, bar en voldoende zitplaatsen.

Roken uitsluitend op het achterdek.

Buffet geopend vanaf 16.00 uur.

Pinnen is aan boord niet mogelijk.

 Telefonische info: 06-21132560. 

BLUESCRUISE NIET MEER WEG TE DENKEN

DOOR ED MAGIELSE WWW.DITISWIJK.NL

Wijk bij Duurstede, 19 oktober 2015. 

Afgelopen zondagmiddag was het weer zover voor de bluesliefhebbers uit Wijk bij Duurstede en wijde omgeving. De inmiddels niet meer weg te denken Bluescruise stond weer op het programma. Dit evenement mag op een steeds grotere belangstelling rekenen en zodoende was deze editie van de Bluescruise uitverkocht en vertrok de Salvinia met 270 liefhebbers richting Wageningen. Ter hoogte van deze stad werd het schip gekeerd en voer men terug richting Wijk bij Duurstede.

Topniveau

Ondertussen werden de aanwezige gasten van 13:30 tot 19:30 getrakteerd op blues van topniveau. Een band die de gehele middag en vooravond in wisselende samenstelling onder leiding van Richard van Bergen speelden, maakten er een grote happening van. De gelegenheidsband had dan ook de toepasselijke naam, Richard van Bergen & Friends en bestond uit Rootbag (de band van Richard) en Sunset Travellers. Hierbij mag ook nog aangemerkt worden dat Rootbag (band), Richard van Bergen (gitaar), Roelof Klijn (bas) en Jody van Ooijen (drums) zijn genomineerd voor de Dutch Blues Awards 2015. Dat het publiek dan ook topblues kreeg voorgeschoteld was in alles te merken. De sfeer en het enthousiasme zorgden voor een enorm mooie entourage aan boord van de Salvinia. En werd er even een rustmomentje gezocht door het opgezweepte publiek, dan konden deze even lekker uitwaaien op het achterdek en genieten van de natuur aan de Rijn-oevers.

Buffet

Natuurlijk maakte het luisteren, dansen en meezingen met de down-homeblues en New Orleans Grooves de mens hongerig. Ook hier was er goed voor het publiek en muzikanten gezorgd doordat er vanaf 16:00 uur een warm buffet gereed stond, waar gekozen kon worden uit een scala van vlees- en/of visgerechten van een goede kwaliteit. Na deze heerlijke maaltijd was het publiek ook weer volledig opgeladen om aan de muzikale 2e helft te beginnen en er een feestje van te bouwen tot het einde. Er kan met recht gesteld worden dat de mannen van Blues in Wijk een evenement georganiseerd hebben dat stond als een huis. Meer foto's op onze fotopaginafilms op ons videokanaal.

Lekker varen op de Lek en Rijn

genieten van het uitzicht over de rivier, dorpen

mooie vergezichten 

Amerongse Bovenpolder &

Utrechtse Heuvelrug

uitstekend buffet

barbershop aan boord 

en natuurlijk weer heel mooie blues

 

ROOTBAG

SUNSET TRAVELLERS

Richard van Bergen en Friends verzorgen de blues aan boord.  

Een unieke en fanstische bluesshow.

Down-home Blues, swing, soul, Rock & Roll en New Orleans grooves.

Richard van Bergen, Roelof Klijn, Jody van Ooijen,

Roel Spanjers, Jeroen JJ Goossens, Nico Heilijgers,

Gait Klein Kromhof & Raymond Nijenhuis.

 

Gait Klein Kromhof & Richard van Bergen   

   

Barbershop Wijk bij Duurstede, Rik van Laar.

IN DE MEDIA:

Wijkse Courant 16 sept 2015

AD/UN 15 augustus 2015

  

Wijkse Courant 12 augustus 2015

Wijks Nieuws  - 't Groentje 2 december 2015
 
 
Wijkse Courant 2 dec 2015
 
 

Ina Forsman Band in theater Calypso (foto Anton Rekke)

Phil Bee's Freedom (winnaar Dutch Blues Challenge 2015) in theater Calypso (foto Anton Rekke)

 

Kijk voor meer filmpjes en foto's van de blueskroegentocht op onderstaande links.

     

Zaterdag 28 november 2015 organiseren BluesinWijk en de Wijkse horeca voor de vijfde keer hun Blueskroegentocht. Twaalf uur gratis blues op loopafstand in de Wijkse binnenstad. Het aantal bezoekers wordt elk jaar groter. Vorig jaar waren enkele cafés zelfs zo vol, dat ze even de deuren moesten sluiten. Dit jaar hebben we geschoven met de speeltijden en zijn er meer cafés 's avonds laat open. Extra capaciteit dus.

AD/UN 18 november 2015

Nieuw dit jaar is blues op het carillon. De Utrechtse beiaardier Dick van Dijk werkte graag mee aan dit bluesproject en verstak een aantal bluesnummers om tot carillonklanken. De Astense klokkengieterij Eijsbouts installeerde de nieuwe bluesliedjes op het Wijkse carilllon, zodat ze de hele dag te horen zullen zijn. Het was de eerste keer dat dit bedrijf zo'n opdracht kreeg. We kunnen dus wellicht spreken van een Wijkse "wereldprimeur". Blues op het Wijkse carillon! Een mooie aanvulling op onze jaarlijkse blueskroegentocht. Met dank aan Dick van Dijk, Koninklijke Eijsbouts en de gemeente Wijk bij Duurstede.   

Interview OmroepBrabantTVUit 47 aanmeldingen riep een jury begin oktober de 8 mans-bluesformatie PHIL BEE’S FREEDOM uit tot winnaar van de Dutch Blues Challenge 2015. In januari 2016 vertegenwoordigen ze Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis, in april bij de Europese Blues Challenge in Italië en op 28 november 2015 staan ze ’s avonds om 20.00 uur bij de blueskroegentocht in theater Calypso op de Markt. Een meer dan stevige rhythm & blues band, met een dijk van een ritmesectie, twee absolute topgitaristen, een toetsenist van formidabel niveau, twee geweldige backing-vocals en een frontman met een voortreffelijke stem. Kortom een formatie waar je niet omheen kunt en die je dan ook beslist moet gaan zien.

 

 AD/UN 241115

Vorig jaar was er voor het eerst een bluesoptreden in het E&E Gasthuis. Begin 2014 daagde de locatiemanager ons uit om blues bij de ouderen te brengen. Het Grand Café van het E&E werd omgetoverd tot een heus bluescafé, waar alle bewoners, hun familie en veel andere bluesliefhebbers genoten van een prachtige bluesbijeenkomst. Niet eerder startte een bluesfestival in Nederland in een verzorgingshuis! Een unieke gebeurtenis en dit jaar opnieuw op het programma. Bluesroutiniers Hans de Vries & Henk de Kat staan vanaf 14.30 uur garant voor een portie heerlijke blues op mondharmonica en accordeon, dat kun je met een gerust hart aan deze beide mannen overlaten. Je bent van harte welkom. Stadsdichter Andre van Zwieten declameert zijn allernieuwste gedicht 'BLUES', dat hij maakte nav een bluesavond (met Wijks vocaal en Ange Angel) op 7 november in de grote kerk.  

Vanaf 16.00 uur kun je terecht bij een geweldige nieuwe band in het Calypso Theater. We boekten de Ina Forsman Band, een Belgische/Nederlandse formatie met een Finse zangeres. Ina viel bij de European Blues Challenge 2014 in Riga op vanwege haar jonge leeftijd, performance, uitstraling en prachtige stem. Dat viel ook de Belgische bluesman Guy Verlinde (v/h Lightnin’Guy) op. Ze raakten in gesprek en opeens was er een compleet nieuwe band van Belgische bluesroutiniers, aangevuld met de Amerongse bluesgitartist Richard van Bergen en Ina als frontlady. We bezochten dit voorjaar hun try-out en waren direct om. Blues van zeer hoge kwaliteit, gaan zien dus!

Als Ina Forsman tegen 18.00 uur stopt in het Calypso kunnen bezoekers terecht in een van de vele restaurants op en rond de Markt. Wie echter wat wil snacken met lekkere blues erbij kan ook meedoen aan een leuke bluesquiz in café ’t Hoff of genieten van het duo the Men Unplugged in café Ome Ko.

Terwijl Phil Bee’s Freedom in het Calypso (van 20.00 tot 22.00 uur) nog volop staat te spelen, gaat in de café’s het avondprogramma van start. Het hoppen van kroegje naar kroegje kan dan beginnen. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in negen horecagelegenheden. We beginnen rond 21.00 uur in ’t Hoff met de John Frick Band, in café Bijdie2 met de Kid Lazy Band en in de Malle Molen met the Hoodoo Monks & the Black Mambo Boogie. Vanaf ca. 21.30 uur kun je ook terecht in de Engel, waar Blues Treat speelt en Dorestad, waar Guy Verlinde opnieuw staat met een Hound Dog Taylor tribute. In de Vaert spelen vanaf ca. 22.00 uur KC Credit and the Cashiers, met veel muziek van Johny Cash, en bij Ome Ko starten  dan de Engelse bluesrockers Blacktop de Luxe. Vanaf 22.30 uur staan  Fat Harry & the Fuzzy Licks met Chicago-blues op het podium in de Veldpoort.

Rond 01.00 uur loopt de blues in de café’s op zijn eind, maar er is nog een uitsmijter in café het Pakhuis. Daar spelen vanaf middernacht the Juke Joints. Een stel doorgewinterde Zeeuwse bluesmuzikanten, die altijd een feest maken van hun optreden. Ze sluiten de kroegentocht af met een spetterende en stevig optreden tot de klok van 2 uur.

Sluitingstijden. Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroegje naar kroegje is dan voorbij.

Parkeren. Rond het centrum van de Wijkse binnenstad zijn parkeerterreinen aan het Walplantsoen en in de Haven. Tot 18.00 uur met de parkeerschijf en na die tijd vrij.

Restaurants. In de Wijkse binnenstad zijn meer dan voldoende restaurants om tussen de blues door even rustig wat te eten. In de cafe’s Ome Ko en ’t Hoff kun je tussen 18.00 en 20.00 uur zelfs terecht voor wat lekkers onder het genot van bluesmuziek en een bluesquiz.

Programma. In alle deelnemende horeca liggen flyers met het volledige programma, speeltijden en plattegrond van de Wijkse binnenstad. Alles is beloopbaar.

                                 

Wijkse Courant 18 november 2015

  

 

14.30-16.00 uur E&E Gasthuis .... Hans de Vries & Henk de Kat

Ook deze keer worden de oudere Wijkenaren niet vergeten. De aftrap van de Blueskroegentocht vindt plaats in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Oordopjes kunt u om die reden achterwege laten. Zanger, gitarist en mondharmonicaspeler Hans de Vries wordt ook wel 'Homesick’ genoemd, Hij is een sleutelfiguur binnen de rootsmuziek in Utrecht. Hij heeft een speciale voorkeur voor wat men elementaire muziek pleegt te noemen. Minder is meer, luidt zijn devies. Waarom zou je duizend noten spelen, als je het met eentje allemaal kunt zeggen?  We kennen Hans onder andere van de workshops mondharmonica die hij organiseert. De in Delft geboren en getogen muzikant Henk de Kat begon in 1980 als eerste in Nederland met het spelen van cajun en zydeco: 'de vrolijke tak van de blues'. Zijn voorbeeld is nog altijd de in 1987 overleden Clifton Chenier, de 'BB King op accordeon'. De Kat werd gegrepen door de intensiteit en de losheid van Chenier. Maar vanaf het begin zocht hij zijn eigen weg: wel de inspiratie, geen klakkeloze imitatie. Drie keer stond hij op het North Sea Jazzfestival, twee keer werd hij uitgeroepen tot 'Beste zydeco-accordeonist van Europa', en zijn laatste cd French Accordion Blue (met louter eigen composities) is door recensenten de hemel in geprezen.

21.00 - 01.00 uur de Malle Molen THE HOODOO MONKS & THE BLACK MAMBO BOOGIE

De Hoodoo Monks gaan als een sneltrein! Zaten de mannen enkele jaren geleden tijdens de Bluesroute Helmond nog in een Hobo treinwagonnetje van de Delta naar de Windy Chicago city, zo stomen ze nu na het verrassende inval optreden op Moulin Blues 2013 vol energie de Blues predikend door. Ze stonden onder andere al op Cajun Moon, Culemborg Blues, Misty Fields, de Maxwell street market van de Dutch Blues foundation enz.  Sinds kort is het duo een trio geworden en spelen ze moddervette-rockende blues. Het zijn bluesharpist Boogaloo T (Erik van Tilburg), gitarist Benito Burnette (Benito Berndsen) en drummer Pit Maypole. Ze spelen voornamelijk songs uit de late vijftiger jaren Chicago blues hoek en het is vooral de passie en beleving die de reputatie doet groeien. Muddy Waters, Howlin’Wolf, Junior Wells en Juke Boy Bonner komen in een super eerlijke en pure Bluesversie voorbij.

16.00-18.00 uur Calypso theater ...... INA FORSMAN BAND

Het is BluesInWijk gelukt om deze topact naar Wijk bij Duurstede te lokken. Met name de ravenzwarte, jonge Finse frontvrouw van deze band wordt een grote toekomst voorspeld. Ze vertegenwoordigde verleden jaar Finland op de Europese Blues Challenge in Riga. Ina Forsman kwam in contact met Guy Verlinde, we kennen hem als Lightning Guy, en die twee besloten om samen te gaan werken. Dankzij de vele relaties die Guy heeft was er al vlug een band samengesteld die bij machte is deze jonge zangeres te begeleiden. Op gitaar zijn er Guy Verlinde en Richard van Bergen, Steven Troch (Fried Bourbon) op de mondharmonica, Rene Stock op de basgitaar en Erik Heirmans op de drums. Voor de slagroom zorgt zangeres Ina Forsman. Menige zaal in Europa is al omver geblazen door deze geweldige muzikanten. Zal het Calypso het geweld aankunnen?

quizmaster Pascal

18.00-20.00 BLUESQUIZ

Tussen 18.00 en 20.00 uur kun je onder het genot van een lekkere snack je blueskennis testen in café 't Hoff. Quizmaster Pascal stelt de vragen en jij vult de vragenlijst in. Wie weet win je ook nog een leuk prijsje. Deelname is gratis. Elk half uur is er een nieuwe quiz.

22.30-01.00 uur de Veldpoort ...... FAT HARRY & THE FUZZY LICKS 

Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam. Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Zo staat het begin 2013 verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven. Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan.In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines. Maar inmiddels is de band ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs. Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry genomineerd in de categorie gitarist. Ook wordt de band vaak gevraagd door gerenommeerde Amerikaanse artiesten om hen te begeleiden tijdens Europese toernees. Alleen al in 2015 werd er samengewerkt met Joe Louis Walker, Preston Shannon, Lurrie Bell, Rip Lee Pryor en Super Chikan. Andere namen waar mee werd samengewerkt zijn; Craig Horton, Sax Gordon, Tail Dragger, John Primer, Henry Oden en Chick Rodgers. Genoeg bereikt om terug te kijken op een mooie muzikale loopbaan zou je zeggen. Niets is echter minder waar. Fat Harry & The Fuzzy Licks blijft het vizier richten op de toekomst en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen!

21.00-01.00 uur 't Hoff ..... JOHN FRICK BAND

De muzikanten van de Haagse John Frick Band laten de energie en de passie van Blues-grootheden als Elmore James, Muddy Waters, Freddy King en Peter Green doorklinken in hun eigen nummers. Hun bij Blueshine Records uitgebrachte tweede CD “Urban Crossroads en de direct daarop volgende "K.-02 Sessions" met hierop zelfgeschreven songs zijn gedegen en gevarieerde CD's op het gebied van Rhythm & Blues, Rock'n Swing en Vodoo-Roots music en krijgen in de Bluespers goede recensies. De bezetting van de band bestaat uit John Frick zang en gitaar, Tom Moerenhout saxofoon en percussie, Leo Birza toetsen en zang, Michel de Man slagwerk en Nico Hart bas en zang. De John Frick Band treedt niet alleen met regelmaat op in de nodige music-joints en Bluesfestivals in Nederland en België, maar speelde ook op The Table Mountain Blues Summit in Kaapstad, de geboorteplaats van John Frick. Tussen de optredens door wordt weer nieuw materiaal voor een nieuwe CD geschreven en staat er weer een tour door South Africa in de planning. www.johnfrickband.com

22.00-01.00 uur café Ome Ko ..... BLACKTOP DE LUXE 

Formed in March 2013, this Brit’ Blues Rock Trio have made a name for themselves with powerful performances of their original and atmospheric, Blues/Rock material. The Band’s debut Album ‘Turn Up, Be Nice, Play Hard’ was released May 14th 2014 to wide acclaim reaching No4 in the ‘Independent Blues Broadcasters Association’ Charts. Their music has been described as ‘Signature Brand’, ‘Guitar driven, Rockin’ Blues’ and has already allowed them to share stages with Walter Trout, Larry Miller, Robin Trower, Martin Barre, Wishbone Ash & Focus amongst many others. “Take some earlyZZTop (before they became commercial), add someSizzlin' Slide Guitar, mix in some Dire Straits (but with a modern edge to it) & you'll start to get an idea of their unique &irresistiblesound"

24.00-02.00 uur Pakhuis ..... THE JUKE JOINTS

Inmiddels wordt het al traditie dat Het Pakhuis de Blueskroegentocht afsluit. Dit keer met niet maar een band, maar de JUKE JOINTS, winnaars van de Dutch Blues Award als beste band in 2012. Een juke joint, ook wel barrelhouse genoemd, was een informele gelegenheid, waar de drank rechtstreeks vanuit barrels (vaten) in de glazen werd getapt. Deze tenten waren vooral in de periode eind 19e eeuw, begin 20e eeuw drukbezochte vermaakscentra. In een juke joint werden muziek, dans, eten en drank aangeboden, en vaak was er een gelegenheid om te gokken.De afsluiters van de Blueskroegentocht 2015 zijn Zeeuwse bluesrockers die onder de naam The Juke Joints  als een succesvolle Nederlandse bluesband bekend staat. Een eigen mix van swing, bluesrock, rock 'n' roll, rockabilly, Chicagoblues en Zydeco zal uit de barrels stromen. De band bestaat uit: John van der Broek op bluesharp,  Michel Staat gitaar,  Derk Korpershoek bass en Peter Kempe op de  drums.

20.00-22.00 uur Calypso theater ..... PHIL BEE'S FREEDOM

Wie kon er vermoeden dat Phil Bee's Freedom op 4 oktober jongstleden winnaar zou worden van de Dutch Blues Challenge 2015? Heeft BluesIn Wijk daar een speciale neus voor? Deze zes mans formatie mag zich laten horen in de ruines van het Calypso Theater (kijken wat de Ina Forsman Band er van overeind laat).  Ze spelen originele blues nummers en covers met een eigen (soul) saus. Phil is na te zijn gestopt met de band King Mo een nieuwe uitdaging aangegaan met een internationaal gezelschap. De band heeft duidelijke ambities en toert momenteel door Nederland, België, Duitsland en Engeland. In juni 2014 kwam het debuut album "Caught live" uit op Continental Records, opgenomen in de Noot in Hoogland. De bezetting bestaat uit: Phil Bee zang,  Berland Rours en John F. Klaver op  gitaar, Pascal Lanslots op de toetsen,  Carlo van Belleghem (B) bass, Marcus Weymaere (B) op de drums en backing vocals Esther van Cleef en Marlou Wijnen.    www.pbfreedom.com/ 

21.00-01.00 uur café Bijdie2 ..... THE KID LAZY BAND

Deze band bestaat uit zes muzikanten. Ze laten je de blues voelen in hart en nieren. De no nonsense ritmesectie ondersteunt samen met doeltreffende toetspartijen de elkaar aanvullende gitaren die even zo vaak hard als gevoelig kunnen zijn. De teksten worden met een ruige emotie vertolkt. De Kid Lazy Band laat zich vooral inspireren door Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, Kenny Wayne Sheppard en ZZ Top met uitstapjes naar de rock. Pim Leidelmeijer zang, Adrie van Weenen en Andre Zorg gitaar, Martin Tiele bass,  Philip Kemp toetsen & bluesharp en Gerrit Roor op drums. 

21.30-01.00 uur de Engel ..... BLUES TREAT

Blues Treat is afkomstig uit midden-Nederland en heeft de afgelopen jaren een gedegen live-repertoire opgebouwd. Naast optredens in cafés en zalen is de band ook een gewilde act voor blues- en jazzfestivals. Dit succes dankt de band aan haar veelzijdig en swingend repertoire en de ruime aandacht voor het showelement. Zoals ze zelf zeggen: “It’s party time”! Swing, blues, bop, boogie, swamp-rock, alles wat onder de bluesparaplu past wordt door deze geroutineerde muzikanten al vele jaren met grote vakkundigheid en een oneindige enthousiasme ten gehore gebracht. Spil van de band is zangeres Mo(nica) met haar warme, karakteristieke stemgeluid en innemende persoonlijkheid. Mo wordt begeleidt door een stevig swingend ritme-tandem bestaande uit Folkert Hildama (drums) en Roel Reinders (bass) en deelt als frontlady verder het podium met neef Carlo Boelen (Hammond, piano), Gijs de Nachtegaal (leadzanger) en Paul van Alphen (mondharmonica, zang en gitaar). Het repertoire bestaat, naast eigen werk, uit werk van oa. Susan Tedeschi, Shemekia Copeland, Etta James, The Fabulous Thunderbords, Road Piazza en The Red devils. 

21.30-01.00 uur Dorestad ..... GUY VERLINDE PLAYS HOUND DOG TAYLOR

De Belgische Guy Verlinde is een bluesman in hart en nieren. In Nederland kennen we beter als Lightnin’ Guy.  Samen met zijn oude muziekvrienden Richard van Bergen en Erik Heirman treedt Guy ook deze keer weer op in Wijk bij Duurstede. Bij Guy kwam tijdens studies van de oude bluesmeesters de oude Amerikaanse bluesman Hound Dog Taylor in beeld. De muziek van Hound Dog inspireerde Guy om ook traditionele 'slide' uit het midden van de vorige eeuw te gaan spelen. (Hound Dog)Taylor werd geboren in Natchez, Mississippi in 1915 (hoewel sommige bronnen zeggen 1917). He originally played piano, and began playing guitar when he was 20. He moved to Chicago in 1942. Hij speelde aanvankelijk piano en begon gitaar te spelen toen hij 20 jaar oud was. Hij verhuisde naar Chicago in 1942. He became a full-time musician around 1957 but remained unknown outside of the Chicago area where he played small clubs in the black neighborhoods and also at the open-air Market.Hij stond bekend om zijn geëlektrificeerde slide gitaar en zijn rauwe boogie beats. He was also famed among guitar players for having six fingers on his left hand. In 1967 Taylor toured Europe with the, performing with and. Hij was ook bekend onder de gitaristen voor het feit dat hij zes vingers had aan zijn linkerhand. Taylor died of lung cancer in 1975, and was buried in Restvale Cemetery in.Taylor stierf aan longkanker in 1975. 

22.00-00.30 café de Vaert ..... KC CREDIT AND THE CASHIERS

Wie denkt dat Johnny Cash dood is vergist zich. Sinds zijn lichaam in 2003 deze aardse wereld heeft verlaten leeft hij voort in de muziek van zijn liefhebbers. K.C. Credit and the Cashiers is een kwartet liefhebbers. Zij spelen de muziek van Cash met passie en brengen zo zijn pure en rauwe muziek weer tot leven. De kracht van zijn ogenschijnlijke eenvoudige nummers weet de band goed neer te zetten. Wat je kunt verwachten? De band noemt het zelf americana, country en rockabilly, ook wel te vertalen als een gezellig feestje met goede muziek. Rhythmgitaar en zang Kees Stigter,  sologitaar Arend van der Heijden, drums Rutger Berends en op de contrabass Ed Stigter.

18.00-21.00 uur café Ome Ko ............THE MEN-UNPLUGGED

The Men-Unplugged zijn Gerrit van der Spaan op gitaar en zang en George Reinders op de harmonica. Nadat ze meerdere malen samen hadden gespeeld kwam het idee om een duo op te richten. In  mei 2013 zag hun eerste CD het levenslicht met daarop eigen werk maar ook vertolkingen van oa Rory Gallagher’s Western Plane, de traditionals House of the Rising Sun en Going up the Country. The Men-Unplugged staan garant voor (h)eerlijke semi-akoestische blues! http://themenunplugged.weebly.com.

GOING TO MEMPHIS op 9 januari 2015 in theater Calypso werd een gedenkwaardige avond. Ruim 150 bezoekers bezochten de show en genoten van begin tot eind van de twee winnaars van de Dutch Blues Challenge 2014. De Leif de Leeuw Band en Ralph de Jogh zorgen met hun werkelijk heerlijke muziek dat het een avond werd om niet snel te vergeten, volgens sommigen zelfs een TOP-avond. Facebook, Twitter, mail en andere social media stroomden vol met complimenten. Tientallen foto's werden gedeeld en op video werden meerdere mooie momenten vastgelegd. Hieronder enkele verslagen en foto's. Een uitgebreide fotoreportage vind je op onze pinterset-pagina en op ons you-tubekanaal.

 

De Dutch Blues Foundation schreef:

Vrijdag 9 januari 2015 openen de mensen van Blues In Wijk hun programma voor 2015 met een benefietavond om geld in te zamelen voor de muzikanten, die namens de Dutch Blues Foundation Nederland gaan vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis. "Going To Memphis" is dus het motto van de avond. Ongeveer 120/130 betalende bezoekers hebben de weg naar het Calypso Theater weten te vinden en voor een volle bak kunnen de artiesten nog even goed warmdraaien voor hun Amerikaanse avontuur. Het is gelijk de Nieuwjaars borrel van de Blues In Wijk mensen en na een korte toespraak door Arie Verheul worden de champagneglazen geheven. Dan is het tijd voor muziek. Aan de Leif de Leeuw Band de taak het programma te openen en dat doet ze met verve. Britt Jansen (gitaar/zang), Leif de Leeuw (gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Tim Koning (drums) zetten een mooie gevarieerde set neer met het nodige eigen werk en enkele covers waaronder een hele fraaie uitvoering van Sean Costello's "Anytime You Want" en Focus' "Hocus Pocus". Na drie kwartier neemt Ralph de Jongh het van hen over. Na vrijwel elk nummer wisselt hij van gitaar om de songs de kleur te geven, die hij op dat moment in gedachten heeft. Ook Ralph zet weer een overtuigende set neer, maar dat zal eigenlijk niemand verbazen. Na een korte pauze is het dan tijd voor wat officiële zaken en krijgen de Dutch Blues Challenge winnaars de plaquette, nu met inscriptie van de namen, overhandigd door Lianne Overbeek, secretaris van de Dutch Blues Foundation. Blues In The Schools, het brengen van een programma om jongeren kennis te laten maken met de blues, staat al vanaf de oprichting van de DBF op het programma. 'Wij en de Maatschappij' is opgericht door medewerkers van de Nationale-Nederlanden om goede doelen of maatschappelijke initiatieven te steunen. Namens dit fonds overhandigt Esther Menke van Bluesther Music Agency een cheque van 500 Euro aan de Foundation en geeft daarmee het Blues In The Schools-project een mooie steun in de rug, waarvoor hulde. De cd, waarop alle deelnemers van de Dutch Blues Challenge 2014 te horen zijn wordt nog even onder de aandacht gebracht. Per verkochte cd op deze avond gaat de helft van de opbrengst naar de Memphis-gangers en de hoed gaat rond voor een vrijwillige bijdrage van de bezoekers. Dan is het tijd voor de muzikanten om hun beoogde Memphis set te presenteren. Er is een heuse jury aanwezig, die de bands zal beoordelen en het zal er aan toegaan als straks in Memphis, inclusief streng toezicht op de tijd. De Leif de Leeuw Band brengt de nummers "Fire In The Kitchen", "Real This Time" en "Once And For All". Vooral laatstgenoemde slow blues weet het publiek stil te krijgen. Op zich een mooie set, alleen gaat de band ruim anderhalve minuut over de tijd heen. Nog ruim een week heeft de band om hun set nog iets in te korten. De kritische jury geeft de band nog het advies mee om het spelplezier nog iets meer uit te stralen. Ralph de Jongh heeft vier nummers op zijn lijstje staan en laat de akoestische gitaren achterwege. Kort daarvoor heeft Ralph van enkele fans een nieuw paar klompen overhandigd gekregen en weet deze even goed in te werken tijdens zijn set. "Deze gaan mee naar Memphis". Slechts één semi-akoestische instrument en zijn Les Paul worden gebruikt. Ralph laat zien helemaal klaar te zijn voor een nieuw Amerikaans avontuur. Zijn uitvoering van Junior Wells' "Snatch It Back And Hold It" is subliem. En wat gebeurt hier? Net voor de dame Ralph het twee minuten bord wil laten zien, zit de set er op. Ook hier krijgt de jury het laatste woord en moet op een gegeven moment een van de sprekers, die Ralph vraagt ook de jonge honden van de Leif de Leeuw Band een beetje onder zijn hoede te nemen, het 30 seconden bord voor gehouden worden. De avond wordt afgesloten met een mooie jam van de deelnemende muzikanten met een hoogtepuntje op het moment dat Ralph zijn gitaar bij Britt Jansen om de nek hangt en haar aanspoort te soleren in "Every Day I Have The Blues". De jongedame laat zich niet uit het veld slaan en soleert er zeker niet onverdienstelijk op los. Even is daar de spontaniteit en het plezier, dat ze tijdens de eigen set nog een beetje mist. Blues In Wijk heeft het jaar op mooie wijze geopend en de Memphis muzikanten hebben er een leuke financiële ruggensteun aan over gehouden.

 

 

We openen het nieuwe bluesjaar 2015 in het Calypso theater met champagne en de winnaars van de Dutch Blues Challenge 2014. Het zijn de Leif de Leeuw Band en Ralph de JonghZe reizen eind januari af naar het mekka van de blues, Memphis (USA), waar ze gaan strijden tijdens de International Blues Challenge, waar zo'n 250 bands uit de hele wereld aan moedoen. De band van Leif gaat bovendien ook in maart naar The European Blues Challenge in Brussel, een competitie met 20 andere bluesbands uit heel Europa. Een optreden van zowel de Leif de Leeuw Band als solist Ralph de Jongh zijn een beleving die je gewoon mee moet maken en beleven. Vooral de band van Leif is enorm gegroeid en in deze bezetting een aanwinst voor Nederland.  Vrijdagavond 9 januari laten ze ons alvast zien wat ze gaan doen in Memphis. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur, entree 12,50. E-tickets (+ 1,34 servicekosten) bestel je hier of koop je bij Van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522.Van elke verkochte ticket gaat 10,- rechtstreeks naar de muzikanten als bijdrage voor hun reis naar Memphis. 

 

 

  

 

Foto's: Jack Kok

International Blues Challenge. Na een strenge voorselectie kwamen ze in september 2014 bij de Challenge als beste uit de bus. Eind januari 2015 vertegenwoordigen ze Nederland bij de International Blues Challenge in Memphis, het bluesmekka van de USA. Een wereldwijd vijfdaags bluesspektakel met ca. 250 bands uit de hele wereld. Een week lang zijn dan alle bluesclubs in Bealestreet, DE blueshoofdstraat van Memphis, van ´s ochtends vroeg tot diep in de nacht gevuld met duizenden bluesliefhebbers. In sets van maximaal 20 minuten krijgen alle deelnemers de kans hun kwaliteiten te laten zien en horen aan de jury en via kwart en halve finales volgt uiteindelijk de finale in het prachtige Orpheum Theatre. In 2013 slaagde het Nederlandse bluesuo Fossen & Struijk er in door te dringen tot de finale. Een goed signaal dat de Nederlandse blues mee kan op wereldniveau.

Dutch Blues Challenge. De Dutch Blues Challenge werd in oktober 2014 voor de vierde keer georganiseerd door de Dutch Blues Foundation (DBF). Voor de festivalwaardige Nederlandse bluesbands is het elke keer weer een grote uitdaging om mee te mogen doen. Ze laten echt het beste van zichzelf zien aan een zaal vol met niet alleen blueslovers, maar ook bookers en programmeurs van clubs en festivals. De band die als beste eindigt gaat niet alleen naar Memphis, maar ook naar de Europese Blues Challenge in Brussel en een groot aantal Nederlandse zalen en podia. BluesinWijk is al jaren te vinden bij de Nederlandse en Europese Challenge en veel bands zijn zo al in Wijk beland. Denk aan de John F. Klaverband, de Belgische Lightnin´Guy en Howlin´Bill, Fossen & Struijk en Sugarboy and the Sinners.

Leif de Leeuw en Ralph de Jongh. Ook Leif de Leeuw en Ralph de Jong zijn geen onbekenden in Wijk. Leif won op zijn 15e al de prestigeuze Sena Dutch Guitar Award, stond kort daarna met de Amerikaanse blues'veteraan' Sonny Hunt ook al in Calypso en in 2011 bij de blueskroegentocht in café 1900. Zijn nieuwe band is het afgelopen jaar uitgegroeid tot een klasse apart. Vier jonge bluesmuzikanten die de blues omarmen en samen een fenomenaal goede performance neerzetten met geweldige gitaarsolo´s van Leif. Niet voor niets de winnaar van 2014. Na de challenge in Memphis duiken ze in Nashville de studio in om te werken aan nieuwe songs en staan er optredens gepland samen met Tony Spinner in bluesclubs in Arkansas. Ralph de Jongh zagen we in 2010 al in de Malle Molen tijdens JazzbyDuurstede, op de bluescruise in 2013 en enkele weken terug nog bij de blueskroegentocht in het vernieuwde Griekse restaurant van Stefanos. Een ongekend talent op gitaar. Met enorme passie is Ralph echt de blues. Hij begeleidt zichzelf met zijn klompen. Een genot om naar te lijken!

"Generale repetitie". Beide bluestoppers openen het nieuwe bluesjaar 2015. Ralph en Leif spelen beiden een hele set en laten daarna zien en horen wat ze de Amerikanen van ze kunnen verwachten in Memphis. Ze krijgen, net als in de bluesclubs in de legendarische Bealestreet 20 minuten de tijd. Een Wijkse jury geeft ze na afloop een welgemeend advies mee, een heuse timekeepster houdt de tijd streng in de gaten, op de achtergrond draait een prachtige diashow over Memphis mee en het bestuur van de DBF is er om ze hun welverdiende Nederlandse challenge-plaquette te overhandigen. Een mooi en avondvullende bluesshow door het beste wat de Nederlandse blues momenteel in huis heeft.

Benefiet.De reis naar Memphis betalen de muzikanten zelf. Ze moeten dat zelf bij elkaar sprokkelen met optredens. BluesinWijk steunt ze door van elke verkochte ticket 10 euro aan de bands te doneren. Natuurlijk kun je ook CD´s van ze kopen en ook de DBF verkoopt CD´s waarvan een deel naar de bands gaat.

LEIF DE LEEUW BAND ‘What About Grey’ is één van de songs van de plaat ‘EP DeLuxe’. Op deze EP met vijf eigen songs laten Leif de Leeuw, Britt Jansen (zang/gitaar), Eibe Gerhartl (bas) en Niels Duindam (drums) horen dat ze staan voor vernieuwing in de blues. Weliswaar is het spel van Leif en de sound van z’n band diepgeworteld in de Mississippidelta, maar de Leif de Leeuw Band laat zich daardoor niet beperken. “Dat maakt deze band zo bijzonder”, zegt de gitarist. “We werken niet vanuit één genre, het kan bij ons alle kanten op. ‘EP Deluxe’ is bluesrock, maar ook funk, soul en zelfs fusion. Allesbehalve traditionele blues in ieder geval.”

RALPH DE JONGH lag vroeger met een radiootje onder de dekens en zong mee tot de zangvogels het van hem overnamen. Op vijftien jarige leeftijd kocht Ralph een gitaar. 365 dagen per jaar was Ralph begeesterd door zijn gitaar en hij werd één van de meest bijzondere en talentvolle bluesartiesten van Nederland. In 2004 werd Ralph opgepikt door Harry Muskee, die Ralphs talent erkende en werd geraakt door zijn muziek. Muskee nam Ralph mee op tournee. In 2011 ontving Ralph de Dutch Blues Award voor de Beste Vocalist.

Jaarlijks organiseert de DUTCH BLUES FOUNDATION de Dutch Blues Challenge. Bands, duo's en soloartiesten gaan de uitdaging aan om binnen twintig minuten te laten zien en horen waarom zij op een gerenomeerd podium thuishoren. De acts worden beoordeeld door een onafhankelijke jury, die een band en een solo/duo selecteert. Beiden doen in 2015 namens nederland mee aan de International Blues Challenge in Memphis (USA). De band doet ook mee aan de European Blues Challenge in Brussel in maart 2015. Gelet op het grote aantal deelnemers aan de IBC in Memphis presteerden de Nederlandse Challengewinnaars tot dusver niet slecht. Ralph de Jongh, King Mo, John F. Klaver Band en Sugarboys & the Sinners bereikten er de halve finales, terwijl Robbert Fossen & Peter Struijk met zeven andere internationale acts de finale haalden. Ook bij de EBC, met zo'n twintig bluesbands uit heel Europa, eindigen onze nederlandse bands hoog.  

 

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation onstond op 29 februari 2008 in de Dordtse Jazzsociëteit DJS. Later dat jaar verscheen hun debuut-CD Somewhere Down The Road, in 2011 gevolgd door Dare To Stand Out. Sindsdien is het geluid van de band na enkele bezettingswisselingen wel flink veranderd. Hoe de band anno 2014 klinkt kun je op 20 februari 2015 live meebeleven bij de release van een nieuwe (live) CD in Calypso-theater in Wijk bij Duurstede bij Bluesinwijk. Het is een band die met hun warme mix van veel stijlen een bijzondere positie inneemt binnen het blueswereldje. De opnames deden ze zondag 16 november in de DMI Studio in Weesp voor een live publiek. We kunnen de setlist niet helemaal openbaren, maar begint met Mose Allison's "If You're Goin' To The City" en als bonusnummer komt het door Heins op de vleugel gespeelde "Window Of My Eyes" op de cd te staan. Het repertoire bestaat uit een aantal nieuwe versies van nummers van de eerste cd, enkele nummers die al wel live gespeeld werden, maar nog niet eerder zijn opgenomen, een paar gloednieuwe nummers en het op de Blues Challenge op de Blues Challenge al a capella gebrachte "Are You Ready". Naast Mariëlla Tirotto (zang) en Heins Greten (toetsen) bestaat de band verder uit de groovende bassist Arno Hagemans en de magistrale, vrijwel onzichtbaar achter zijn drumstel verstopt zijnde John Kakiay. Gastgitarist Micha Sprenger geeft met zijn puntige gitaarsolo's het funky en jazzy bandgeluid een down to earth bluesy tintje, terwijl percussionist Onny Tuhumena en een lekker latin sausje overheen gooit. Nieuwste aanwinst van de band is gitarist Loek van der Knaap van de Livin' Blues Xperience. Hij gaat beide bands combineren.

De release-party is vrijdagavond 20 februari 2015 in het intieme Calypso Theater, Markt 4 in Wijk bij Duurstede. Zaal open 19.30 uur, live-party om 20.30 uur. Na afloop after-party en meet & greet met de bandleden. Entree 7,50. E-tickets koop je hier  bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522 of aan de deur. De CD is tijdens de party met korting te koop voor 12,50. Een preview van de CD-opname kun je hieralvast zien. 

   

De CD-release werd een enorm mooie avond.

Ruim 2,5 uur aan een stuk speelde de band de sterren van de hemel met heerlijke nummers.

Onderstaand een verslagvan Bluesmagazine.

In ons videokanaal enkele opgenomen nummers.

In ons fotoboekeen selectie van de foto's.

  

 

Mariella Tirotto & The Blues Federation

–Album Release Party


Calypso Theater

Wijk Bij Duurstede
 20 Februari 2015

Tekst: Jurry Visser 

In het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede presenteren Mariëlla Tirotto & The Blues Federation hun op 16 november 2014 in Weesp opgenomen live CD. Het enthousiaste publiek, dat op 16 november bij de opnamen aanwezig mocht zijn, is voor het overgrote deel ook in Wijk bij Duurstede weer aanwezig en Mariëlla en haar mannen slagen er in om van deze Album Release Party een echt feest te maken.

Net als tijdens de CD opnamen is de band ook deze keer uitgebreid met percussionist Onny Tuhumena en met hem in de gelederen wijkt de band af van het geijkte blues pad. Drummer John Kakiay en bassist Arno Hagemans vormen de stuwende ritme sectie en Mariëlla's echtgenoot Heins Greten is een toetsenist die de muziek lekker kan laten swingen. Het resultaat is blues met een flinke dosis funk en jazz, met hier en daar wat soul- en latin invloeden. Mariëlla is bij dit alles de bindende kracht. Ze zingt soms rauw, dan weer ingetogen en met haar performance weet ze het publiek de hele avond aan zich te binden.

Tijdens de CD opnamen had de net aangetrokken gitarist Loek van der Knaap andere verplichtingen, maar vanavond is hij wel van de partij. Micha Sprenger, die Loek op 16 november verving, mag als speciale gast vanavond ook een aantal nummers meespelen en dat leidt tot enkele spetterende gitaar battles. Hoogtepunt is in dat verband het nummer Playing The Game, waarin beide heren prachtige tweestemmige gitaarpartijen laten horen.

Een andere speciale gast is Michel de Kok. Michel maakte tot medio 2012 deel uit van de Blues Federation en tot genoegen van alle aanwezigen laat hij ons ook vanavond weer genieten van zijn weergaloze mondharmonica spel. Vooral in Too Blind To See krijgen de mensen kippenvel van zijn spel.

Na ongeveer een half uur spelen wordt officieel het eerste exemplaar van de nieuwe CD 'Live in Concert' uitgereikt aan de gastheren van de avond, Arie Verheul en Frans Hoving van Stichting Blues in Wijk. Na het in ontvangst nemen van de CD vertellen zij dat er plannen zijn om in de toekomst vaker CD Release Party's te gaan organiseren. De rest van de avond spelen Mariëlla Tirotto & The Blues Federation vrijwel alle nummers van de nieuwe Live CD en daarnaast ook nog een aantal nummers van de eerste twee CD's. Ik ben de tel een beetje kwijt geraakt maar volgens mij zijn er uiteindelijk vier toegiften gespeeld en dat zegt wel iets over het enthousiasme bij het aanwezige publiek. Van het hele gebeuren zijn er opnamen gemaakt voor een live DVD. Binnen afzienbare tijd zien we elkaar waarschijnlijk dus wel weer bij de presentatie van een live DVD van Mariëlla Tirotto & The Blues Federation. Ik kijk daar nu al weer naar uit!

 

 

 

Zaterdag 5 september 2015 weer KLEURRIJK UIT IN WIJK

met een bluespodium bij de Veldpoort eten & drinken.

zes bluesbands tussen 14.00 en 22.00 uur.

Feest in de Wijkse binnenstad tijdens de jaarlijkse Uitmarkt. Ook dit jaar een spetterend festival met de hele dag swingende muzikale acts, een informatiemarkt, een multiculturele markt, heerlijke hapjes en drankjes en bovenal veel gezelligheid. Natuurlijk is BluesinWijk ook weer van de partij, net als vorig jaar met een bluespodium bij café de Veldpoort.

Meerdere muziekpodia was vorig jaar een nieuw idee van organisator Tom van Ginkel. Zo is er naast het bluespodium ook een poppodium in de Mazijk bij café 't Hoff. Wilfred Allers van de Veldpoort was blij verrast toen Tom hem voorstelde het bluespodium bij zijn café te plaatsen. Het werd in 2014 een groot succes. Dit jaar komt het podium niet pal voor het café, maar op het pleintje over de Veldpoortbrug. (hoek Singel-Zandweg/Veldpoortstraat). Een mooie plek bij de "hoofdingang" van de Uitmarkt. Wilfred zorgt voor een podium, een  gezellig terras, hapjes en drankjes, van Ginkel Muziek voor licht & geluid en BluesinWijk voor de blues.

Frans Hoving van BluesinWijk: "Het uitgangspunt van de Uitmarkt is dat alle deelnemers laten zien aan de Wijkse gemeenschap wat ze te bieden hebben en dat iedereen daar belangeloos aan meewerkt. Binnen de blueswereld is het niet vanzelfsprekend dat bands gratis komen spelen. Maar net als vorig jaar meldden zich ook nu weer meerdere bands aan, die het idee leuk vonden en graag mee wilden werken. Echt ontzettend gaaf dat bands zomaar naar Wijk komen en meewerken om het festival tot een succes te maken. Vanaf 14.00 uur staat er elk uur een andere band en rond 22.00 uur stoppen we ermee. De toegang is gratis. Dus iedereen kan lekker aanschuiven voor een bluesje, een biertje en een lekker hapje.

 

Bluespresentator Jos du Floo besteedt op zondag 30 augustus tussen 12.00 en 13.00 uur in het programma Highstreet Jazz & Blues volop aandacht aan het Bluespodium.  Jos laat daar met Ad Vlaar, die op 5 september samen met Jos de bands aankondigt, al nummers horen van de bands die op 5 september optreden. Gezien het gevarieerde aanbod zal ook  de uitzending van Highstreet Jazz & Blues absoluut de moeite waard zijn om te beluisteren. Naast nummers, die te horen zijn van de optredende bands, komen ook de artiesten en bluesmuziek aan bod waar je Ad midden in de nacht wakker voor kunt maken.  Highstreet Jazz & Blues is een programma van Radio90FM, te beluisteren via de kabel, via de ether op frequentie 91.7 FM en wereldwijd via www.radio90fm.nl. Jos verzorgt ook op 5 september lekkere bluesmuziek tijdens de pauzes. 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

14.00-14.45 uur

JVT BluesBand

Jeroen van Tuijl, de zanger en gitarist, ontdekte zijn liefde voor de gitaar meer dan 23 jaar geleden. Na het spelen van een heleboel covers met diverse bands en na te zijn beïnvloed door zijn favoriete rock en blues muziek, werd Jeroen geïnspireerd om zijn eigen muziek te componeren. Daarnaast schrijft hij ook zijn eigen teksten. Dit alles resulteerde in de vorming van de JVT band. En dit zijn ze: CHARLES SCHWARZ op basgitaar,  RENÉ WIT op drums en JVT…JEROEN VAN TUIJL, de zanger en gitarist. Deze drie gepassioneerde muzikanten spelen Jeroens muziek rechtstreeks vanuit hun ziel. Inmiddels heeft de JVT drie Cd's uitgebracht.

15.00-15.45 uur

The Caverns

Opgericht in Utrecht in de zomer van 1963. Al snel hadden zij een van de grootste Fanclubs van Nederland & België in de sixties. Een paar jaar geleden maakte de band een herstart en na wat wisselingen en aanvullingen is de band :“on the road again and going UP “. The Caverns maken er een feestje van met bluesnummers van Rolling Stones, John Mayall, Fleedwood Mac, Them, Pretty Things enz. En dit zijn ze: LEO SLOBBE, zang & gitaar; RICHARD QUARTEL, bluesharp (uit Wijk bij Duurstede); THEO ELBERSEN, drums; JOS DU FLOO, bas (uit Wijk bij Duurstede); PHILIP HUIZER, gitaar; ROBERT ZWEISTRA, keyboard/Hammond & sax en special guest Jos vd HOVEN, gitaar (uit Wijk bij Duurstede).

16.00-16.45 uur

Basic Station

De in 1993 opgerichte rock & bluesband Basic Station is inmiddels in Driebergen en wijde omgeving geen onbekende meer. De band zag het levenslicht in Studio Siskin te Driebergen, waar al 35 jaar lang muzikanten uit de regio samenkomen om te spelen, te oefenen en te jammen.Naast enkele covers van o.a. Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix speelt Basic Station vooral eigen repertoire, geënt op de rhythm & blues uit de jaren zestig , zeventig en tachtig. In die jaren liggen de muzikale roots van het merendeel van de band. En dat is goed te horen; Basic Station is swingende, snaarstrakke rock & blues, stevig en gevoelig, uitbundig en ingetogen. Kortom, muziek vanuit het hart. Basic Station wordt gevormd door vijf muzikanten en een geluidstechnicus: WILLEM SCHRIEKENBERG (gitaar en zang),  HENK HAAR (basgitaar), DICK VERBEEK (drums), BEN PETERSEN (toetsen) en RUUD WEGMAN (harmonica). Techniek en geluid zijn in handen van BERT BANNINK.

 

17.00-17.45 uur

Black Street Blues

Black Street Blues is een bluesrock coverband uit Amersfoort en omstreken. Na verschillende, succesvolle optredens en het behalen van de halve finales van bandcompetitie The Clash of the Coverbands zijn ze op de goede weg om een plekje te veroveren in de Nederlandse blueswereld. De band is in 2011 opgericht. Sindsdien hebben de mannen een afwisselend en origineel repertoire opgebouwd met de beste bluesrock nummers van o.a. Cream, Joe Bonamassa, Gary Moore, Eric Clapton, Jimi Hendrix en vele anderen. Met hun technisch verzorgde spel en energieke performance staat Black Street Blues als een huis op het podium. Gedreven door de liefde voor de blues maken ze van elk optreden een knallende bluesrock show. Arjan van den BRINK (gitaar en zang), Mark PUNT (gitaar), Dik KOLLEN (bas) en Robert POLHOUT (drums)

19.30-20.30 uur

Wilson Road

5 Boys Playing The Blues Out Loud! Wilson Road is opgericht in november 2013. Drie enthousiaste muzikanten vonden het tijd worden dat er weer eens wat meer bluesmuziek door en richting naar de jongere generatie. Van ouderwetse deltablues tot en met funky, dansbare nummertjes en van groovy stuff tot gevoelige ballads. Ook hebben ze een aantal nummers zelf geschreven. Inmiddels is Wilson Road al een veelgeziene gast, treedt met enige regelmaat succesvol op en is bekend in de verre omstreken. JIRI BENDA (giraar en zang), ERIC BLANKESTEIJN (gitaar en zang), RENÉ BLANKESTEIJN (bluesharp), STANLEY WESSELS (bas) en MEES PFEIFFER (drums)

20.45-21.45 uur

Wildcard Dukes Experience

De Wildcard Dukes Experience komt uit Zuid-Holland. Ze ontsonden uit= de band Wildcard Dukes. Het is  een dampend rock en blues trio met invloeden uit funk, jazz, soul en hip hop. ROCK & BLUES WITH A TWIST. Het repertoire bestaat uit eigen werk maar ook bewerkte covers van o.a. Jimi Hendrix, Rolling Stones, Alvin Lee, Chuck Berry, Muddy Waters, The Doors, Julian Sas en B.B. King. De drie muzikanten zijn al jarenlang samen en speelden door het hele land. Otto STOMP (gitaar en zang), Erik GARDIEN (drums) en Hans KWABEK (bas).

Muziek, film en twee bands met HOWLIN'BLUES als thema. 

 

HOWLIN'BLUES.

Samen met het Calypso Theater verwelkomen we de lente van 2015 met een heel bijzondere bluesavond. De hele avond bluesmuziek die is geinspireerd op het thema HOWLIN'. We starten met een film over het leven van een beroemde HOWLIN'bLUES muzikant gevolgd door een optreden van de jonge en energieke Limburgse bluesband HOWLIN'STONE en we gaan vrolijk de nacht in met een optreden van de Belgische superband HOWLIN'BILL. In de pauzes draait Jos Du Floo van  Radio90FM uitsluitend HOWLIN'muziek. Entree 12,50. E-tickets koop je hier of bij van Ginkel Muziek  (Achterstraat 1, tel. 0343-574522) of aan de kassa (mits niet uitverkocht).

Let op, de avond speelt zich af op TWEE lokaties in Wijk bij Duurstede. 

het theater Calypso op de Markt 4

en het Muziektheater in de Rijnstraat 6.

(hemelsbreed 100 m van elkaar vewijderd).

De film start om 19.30 uur in theater Calypso (groot scherm)

 zaal open vanaf 19.00 uur en duurt tot 20.45 uur. 

De bands spelen van 21.00 tot ca. 00.30 uur in het Muziektheater.

Zaal open vanaf 20.30 uur.

(Howlin'Stone van 21.00-22.30 en Howlin'Bill van 23.00 tot 00.30 uur)

HOWLIN'BILL (B)

HOWLIN'BILL

Ondertussen geen onbekende meer aan het bluesfirmament. In 2011 stonden ze in het Wijkhuis en in 2012 op de boot bij de Bluescruise. Exact 15 jaar geleden begonnen ze aan een project dat doorspekt is met blues, rock'n'roll en aanverwanten. Ze brengen vooral eigen werk met teksten die uit het leven gegrepen zijn. In 2011 wonnen ze de eerste European Blues Challenge in Berlijn en sindsdien staan ze in heel Europa op het podium. Ze brachten ondertussen vijf albums uit en op 1 november 2014 verscheen hun nieuweling. Howlin' Bill heeft als missie het entertainen van het publiek met een diepe warme stem en mondharmonica. Little Jimmy is absoluut zijn rechterhand en haalt de meest onwaarschijnlijke verhalen uit zijn gitaar. Alles wordt dan nog eens ondersteund door de perfecte ritmesectie bestaande uit Daddy T op drums en de onverstoorbare Walkin' Winne op bas. Howlin' Bill staat garant voor een avondje  entertainment met als must dat elk nummer een hoog hipshaking gehalte moet hebben.

HOWLIN'STONE 

Vier jonge gasten uit het Noord-Limburgse Reuver met een grote passie voor de blues,  bestaande uit Tom Janssen, Daan Geerlings, Juliën Rapmund en Thimo Gijezen. Oprichters zijn Daan en Tom, die in 2011 de stap waagden van een akoestiche duo naar een band.  Zij brengen hun blues ten gehore onder de 'spirit' van Robert Johnson en andere blueslegendes uit die tijd. Howlin'Stone speelt met een ongekende passie, emotie en energie!. Een van hun grootste voorbeelden is de jong overleden Sean Costello. Ze slaagden er in 2014 in vanuit Limburg rechtstreeks in de finale van de Dutch Blues Challenge te komen.  Zuid-Nederland hebben ze inmiddels veroverd, de tijd voor optredens bover de groite rivierten gaat nu beginnen. Wijk wordt hun eerste bruggenhoofd.

   

 Band Of Friends BluesinWijk 16 mei 2015

Zaterdagavond 16 mei organiseerde BluesinWijk in het Wijkse Calypso-theater een bluesavond die geheel in het teken stond van de in 1995 op  47 jarige leeftijd overleden Ierse bluesrockgitarist, songwriter en bandleider Rory Gallagher. Naast een film was een ruim anderhalf uur durend live-optreden van  Band of Friends het hoogtepunt van de avond. Paul Scholman van Bluesmagazine.nl schreef een verslag en Willem van de Kraats maakte de foto’s. Klik hier voor meerfoto's en films

Band of Friends. Band of Friends bestaat uit de Ierse Gerry McAvoy op de bas. Hij toerde meer dan 20 jaar met Rory Gallagher en speelde op alle albums. Gerry speelde ook nog met Deep Joy, Champion, Jack Dupree en Nine Below Zero. Ted McKenna uit Schotland bespeelt de drums en speelde met Rory Gallagher van 1978-81. Albums uit die tijd zijn ‘Photo Finish’, ‘Top Priority’ and ‘Stage Struck’. Tevens speelde Ted en nam ook platen op met Greg Lake of ELP, Gary Moore, Michael Schenker and Ian Gillan of Deep Purple. Het derde bandlid is de Nederlandse Marcel Scherpenzeel op gitaar en zang. Hij groeide op met Rory's music and Gerry’s belofte met de uitspraak: "This is the closest guitarist to Rory you will ever hear". Meer dan 20 jaar droeg Marcel mede de toorts de wereld over om de blues uit te dragen. Marcel speelde in de Marcel Scherpenzeel Band and Wolfpin, waarmee hij vaak Gallagher sessies speelde. In 2013 won de band een European Blues Award.

Minder Wijkers. Arie Verheul noemt de avond op voorhand al een succes, enkele minuten voor het optreden. Er zijn minder ‘Wijkers’ aanwezig dan gebruikelijk, maar wat opvalt is dat er veel mensen uit alle windstreken van de lage landen te vinden zijn in Calypso, meestal de uitvalbasis voor Bluesin Wijk. Ruim 200 mensen wisten de gang naar ‘Bluesin Wijk’ te maken, een aantal wat de laatste tijd minder vaak voorkwam dan in de beginjaren van het nu ruim 5 jarig bestaan, aldus Arie.

Rory voor en Rory na. Tussen deze mensen, lopen fans van het eerste uur van Rory Gallagher en er bestaat, zo lijkt het, geen andere muziek dan die van Rory. Kom niet aan hun held, want dan krijg je het een en ander te horen. Beetje kortzichtig naar mijn bescheiden mening, want er is natuurlijk veel meer dan alleen maar de muziek van Gallagher.

Heel Europa. Deze band heeft met Marcel natuurlijk een deel van haar roots hier liggen, omdat Marcel nou eenmaal een volbloed Nederlander is. Het heeft echter wel wat moeite gekost om Band Of Friends naar Wijk te krijgen en dat is natuurlijk niet zo gek als je ziet waar ze allemaal optreden, echt heel Europa, maar het is gelukt. Vooraf wordt er een film vertoond van Gallagher als voorprogramma voor de diehards, of voor de mensen die de in juni 1995 overleden Ier nog niet zo goed kennen. Spreekstalmeester van dienst is Frans Hoving. Hij vraagt voordat het filmdoek wordt opgetrokken een minuutje stilte voor de deze week overleden BB King. Aansluitend roept Frans de heren van Band of Friends om het podium te betreden. Er wordt een set nummers voorgedragen met eigen werk, maar natuurlijk ook het werk van Rory Gallagher. Er wordt met veel gedrevenheid en lol gespeeld en bandleider Gerry McAvoy heeft er duidelijk zin in. Hij staat werkelijk vrijwel geen tel stil en zweept met regelmaat het publiek op, maar de crowd is van zichzelf al behoorlijk enthousiast en heeft niet veel aanzet nodig. Gerry vraagt af en toe om stilte, wat niet altijd even goed lukt en voegt het publiek toe dat als hij praat, dat hij het dan graag fucking still heeft... Bij de derde of vierde poging is het eindelijk voldoende still en kan hij wat vertellen en Marcel Scherpenzeel een rustig stukje tokkelwerk ten gehore brengen.

BBKING. Met Off The Handle wordt BB King geëerd, maar daar ligt natuurlijk een vette jus Gallagher overheen. Ik vroeg mij af of ze al op dezelfde wolk zitten te spelen…

Uitstekende imitatie. Wat kan die Scherpenzeel overigens toch heerlijk die nummers van Gallagher vertolken op zijn gitaar, maar vooral ook als zanger. Zijn uitstekende intonatie doet je Gallagher bijna vergeten. Voor mij geen nieuws, want dat heb ik hem met zijn oude band Wolfpin ook met regelmaat zien doen: effe drie kwartier Gallagher! Nu mag hij de hele avond… De heren hebben er zichtbaar lol in. McAvoy loopt nog een keer een rondje door de zaal zonder zijn basgitaar om het publiek een keer extra op te zwepen. Dat leidde hem naar de uitspraak dat we om de buren moesten denken. Ik denk dat de gastheren Frans Hoving en Arie Verheul, de door ziekte getroffen Anton Winkel moest helaas nog even verstek laten gaan, tevreden terug zullen kijken op een, wederom, zeer geslaagde avond. Het was een feest van het begin tot het eind met heerlijke solo’s van Marcel Scherpenzeel en de opzwepende Gerry McAvoy. Ted McKenna mogen we natuurlijk niet vergeten, want ook hij heeft de hele avond met een grijns op zijn gezicht gezeten. Een reete strakke Band of Friends.

Setlist. Cradle Rock, Wayward child, Last Of The Independends, Do You Read Me, Off The Handle (for BB King), Bought And Sold, Philby, Laundromat, Tattoo'd Lady, Bad Penny, Shadow Play, Succubus, Bullfrog blues

 

Wijks Nieuws/Groentje 5 mei 2015

Wijks Nieuws 5 mei 2015

Muziek van Rory Gallagher door de Band of Friends
Een viering van het leven en muziek van Rory Gallagher

In 1995 overleed de Ierse bluesrockgitarist, songwriter en bandleider Rory Gallagher, op 47 jarige leeftijd. Het is dit jaar precies 20 jaar geleden en voor BluesinWijk een reden om aandacht te besteden aan deze legendarische blues- muzikant. Vanaf 20.00 uur draaien we eerst een film over een optreden van Rory, daarna om 21.30 uur een optreden van Band of Friends en rond 23.00 uur een DJ After-party, allemaal in theater Calypso te Wijk bij Duurstede.

  

Rory toerde met zijn band de wereld over en was overal ongekend succesvol. Begin jaren 60 begon hij z'n carrière in verschillende bandjes. In 1966 formeerde Rory het power trio Taste. In 1967 nam dit trio wat demo's op die in de jaren 70 op Lp verschenen onder de titel Taste in The Beginning. Rory nam met Taste twee studioalbums op: Taste en On The Boards. Het was een succesvolle formatie. Toch werd Taste in 1970 ontbonden na onenigheid over de financiële huishouding en de rol van het management hierin. Rory Gallagher werd door het muziekblad Melody Maker in 1972 en 1974 uitgeroepen tot 's werelds beste gitarist. Hij genoot onder andere in het Oostblok een grote populariteit. De band zou een naam opbouwen met marathonoptredens tijdens veelvuldige tournees. Zo speelden zij op 15 december 1973 tijdens een nachtconcert voorafgaand aan een autoloze zondag in de Doelen in Rotterdam net zo lang door tot de bezoekers de eerste trein naar huis konden nemen.

Gallagher had veel succes met zijn live-optreden en heeft mooie muziek gemaakt. Hij schuwde met zijn houthakkershemden en zijn afgeragde Fender Stratocaster alle vormen van glamour en deed ook nooit een poging een hit te maken. De '61-stratocaster had dit afgeragde uiterlijk overigens vooral gekregen door het zweten van Gallagher en niet zozeer door ruw gebruik: door een zeldzame bloedgroep zweette de gitarist dermate zuur dat het als eensoort verfafbijt fungeerde. Zijn muziekstijl vertoonde de blues in al zijn facetten, maar met name ook de county blues.

Tijdens een concert in januari 1995 in Nightown in Rotterdam bleek Gallagher zo ernstig ziek, dat het voortijdig moest worden afgebroken. De zanger werd opgenomen in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en later overgebracht naar een ziekenhuis in Londen. Daar onderging hij in april 1995 een succesvolle levertransplantatie. Hij overleed echter twee maanden later aan een longontsteking. Hij ligt begraven aan de Saint Oliver's Cemetery in Cork.

De oud Rory Gallagher bandleden Gerry McAvoy (basgitaar) en Ted McKenna (drums) toeren als Band of Friends door heel Europa. Geen eerbetoon aan Rory Gallagher, maar een viering van het leven en de muziek van Rory, door muzikanten die erg dicht bij hem stonden. Vanaf 9 juni 2011 doen ze dat samen met de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel, die met zijn onnavolgbare gitaarspel bijzonder dicht bij het origineel weet te komen. Marcel Scherpenzeel groeide op met de muziek van Rory en dat is zeker te horen. Gerry McAvoy belooft dan ook: "This is the closest guitarist to Rory you will ever hear". 

een must voor fans van Rory Gallagher  

enorme aanrader voor liefhebbers van blues en bluesrock.

Theater Calypso

Markt 4 Wijk bij Duurstede

Zaterdagavond 16 mei 2015

Entree 15,-.

E-tickets via ticketscript

van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede, telefoon 0343-574522

 aan de kassa (mits niet uitverkocht). 

 

Woensdagavond 28 januari organiseren we samen met café 't Hoff een Blueskwis. In teams van 4 personen proberen de deelnemers de vragen te beanwoorden die 'kwismaster' Pascal heeft voorbereid. Interactief en leuk. Drie teams hebben zich al aangemeld. Het is een leuke gelegenheid om samen met collega's, vrienden, buren of wie dan ook je blueskennis te testen. Ook leuk voor sponsors om in te schrijven met een bedrijfsteam? Deelname is 2,50 euro p/p. Maximaal 40 personen. Inschrijven via info@bluesinwijk.nl

 

 

Met bijna 300 bezoekers werd de Rock&Blues Night in Cothen op 7 maart een enorm succes. Kijk ook op onze fotopagina en ons videokanaal.

Rock en Blues gaan hand in hand.

Cothen, 7 maart 2015.

Zaterdagavond is in het Dorpshuis te Cothen de Bluesrocknight gehouden. Deze was georganiseerd door de Cothense band Limit by Mass in samenwerking met Blues in Wijk. Deze samenwerking bleek een gouden greep, want het programma was om van te smullen.

Zippy Leaps
De avond werd afgetrapt door de bluesformatie Zippy Leaps. En de sfeer zat er gelijk goed in. Ondanks dat de band nog niet zolang bestaat kreeg men het gevoel dat zij allang meedraaien in de top van de blues-scene. De geweldige zang vol emotie van Klaske Bos, afgewisseld met de vele gitaarsolo's van Brend Bakker maakte het optreden tot een eenheid dat staat als een huis. Brend Bakker is een van het soort gitaristen die een gitaar tot leven kan wekken.

Limit by Mass
Na deze binnenkomer was het tijd voor de Cothense 5-mans formatie Limit by Mass. Hier werd natuurlijk extra aandachtig door het publiek naar geluisterd vanwege de thuiswedstrijd die zij speelden. Vooralsnog spelen zij covers van grote namen uit de muziekwereld. Van Queen tot Bløf, het kwam allemaal voorbij. Maar de band, met frontman Thomas Voogt, weet het op goede manier te brengen zodat binnen de kortste keren het dak eraf gaat. Binnenkort gaat de band het wat rustiger aan doen zodat ze de komende tijd kunnen gaan gebruiken om eigen nummers te gaan schrijven.

Duo act
Het hoogtepunt van de avond was het optreden van Limit by Mass en Zippy Leaps samen. In deze finale set stonden er 12 muzikanten te spelen. Ze hebben slechts een paar keer kunnen oefenen, maar het verliep prima en de bijna 300 bezoekers vonden het een geweldige slotact. Het muziekminnend publiek was het er over eens dat een dergelijke avond een vervolg moet krijgen.

  

De rockers van Limit by Mass kennen elkaar al vanaf de basisschool in Cothen. Jaarlijks organiseren zij een rockavond, waar ze uiteraard zelf spelen en een andere band uitnodigen. Voor 2015 zochten ze de samenwerking met BluesinWijk en zo ontstond het idee voor een Rock&Bluesnight. Rock door Limit by Mass en Blues door Zippy Leaps. Zaterdagavond 7 maart 2015 is het zover. Entree 10,-. Tickets koop je hier of aan de deur. Zaal open 20.30 uur, aanvang 21.30 uur tot 01.00 uur.

Wijkse Courant 

ZIPPYLEAPS is een fonkelnieuwe band geformeerd, die al direct na de oprichting door wist te dringen tot de finale van de Dutch Blues Challenge. Geen wonder, want de helft van de band bestaat uit de zeer ervaren ritmesectie van de succesvolle bluesband the Veldman Brothers. Drummer Marco Overkamp en bassist Donald van der Goes wilden na jaren eens wat anders en kwamen in contact met gitarist Brend Bakker. Het klikte, ze zochten er een zangeres bij er Zippy Leaps was geboren. Zo snel kan het soms gaan. Zippy Leaps speelt niet alleen covers van hun idolen  Jimi Hendrix, SRV, Ida Cox, Etta James en Janis Joplin, maar ook eigen werk met een zeer herbaar geluid.  Zangeres Klaske Bos heeft op haar jonge leeftijd al een doorleefde stem die de band opstuwt tot indrukwekkende prestaties. Kortom een optreden van deze band is blues met een randje rock, een vleugje soul en een snufje funk.

LIMITBYMASS is een Cothense vriendenband en bestaat uit Thomas Voogt (zang), Niels vd Berg (drum), Tim van Dam (gitaar), Jorrit van Dam (bas) en Casper van Woudenberg (gitaar). Inmiddels een bekende naam in de gemeente Wijk bij Duurstede. De afgelopen jaren traden zij regelmatig op in Wijk en Cothen en slaagden er in van elk optreden een feest te maken. Van kroeg tot Kersenfestival, van Koningsdag tot bruiloftsfeest. Hun liefde voor rock (oud en nieuw) en blues heeft een zeer aanstekelijke werking op publiek van jong tot oud. Op 21 december 2014 knalden ze het dak van cafe Ome Ko er nog af en droegen hiermee bij aan een ruime verdubbeling van het streefbedrag voor Serious Request. Zaterdag 7 maart 2015 dus weer een thuiswedstrijd met Limit by Mass. Luisteren naar goede muziek, kijken naar een energieke show, dansen, voluit meezingen en genieten van een drankje... Het kan allemaal tegelijk bij een optreden van deze rockband. 

Een middag onvervalste WOODSTOCK op kasteel Duurstede.

Verslagen van AD/UN, DitisWijk.nl en Blueszine.nl staan hieronder.

Meer foto's en films.

 Foto Ditiswijk.nl Ed Magielse

Hippietijd herleeft bij 'Woodstock at the Castle'

By Marien Stoel 20 juli 2015

Gisterenmiddag stond kasteel Duurstede in het teken van de pop- en rockmuziek uit de roerige jaren 60. De Woodstock Tributeband liet de tijden herleven van Jimi Hendrix, Janis Joplin, Led Zepplin en andere grote namen uit dit muziektijdperk. Grote hits, zoals Bobby McGee, Pinball Wizard, Put a spell on you, Proud Mary, het kwam allemaal voorbij. Woodstock werd op een spectaculaire wijze overgedaan. Op een uitverkocht kasteelplein (350 toeschouwers) speelde de Woodstock Tributeband de sterren van de hemel in 2 sets die samen ongeveer 2½ uur duurden. Vooral de zang van Sabine van Gessel viel op vanwege de gelijkenis met de stem van Janis Joplin in zowel het ingetogen als het rauwe werk. Naarmate het concert vorderde, ging het publiek steeds meer uit haar dak en op het einde bleven zij massaal om toegiften roepen. De band maakte zo een grote indruk dat zelf in het kasteelpark, om de gracht, tientallen mensen stonden mee te genieten en te klappen. Velen hiervan bleven ook tot het einde van het concert.Woodstock at the Castle was een samenwerking van Stichting Kasteel Cultureel en Blues in Wijk. Beide organisaties hebben al laten doorschemeren dat dit naar meer smaakt. Een prachtige locatie, een geweldige band en een dol-enthousiast publiek maken dit tot een fantastisch evenement. Meer foto's.

Woodstock met veel Blues in Wijk

BY TOM MOERENHOUT · 20 JULI 2015

Totaal uitverkocht.  Op de niet al te grote binnenplaats van Kasteel Duurstede mochten vanwege de veiligheidsvoorschriften maar 350 personen genieten van de klanken van de Woodstock Tribute band die het uitzinnige publiek meenam op een muzikale reis naar het verleden georganiseerd door de immer actieve muziekvereniging BluesinWijk. Hoewel op alle mogelijke manieren ruim tevoren bekend was gemaakt dat het totaal uitverkocht was bleven velen via social media naar toegangskaarten zoeken maar ook velen kwamen geheel uitgedost in jaren 60 outfit al dan niet op de bonnenfooi naar het kasteel maar konden er niet in.  Velen hadden ook met hun kleden en picknickmandjes aan de overkant langs de oever van de kasteelvijver een plekje gevonden en ook daar werd menig dansje gemaakt. Nostalgie viert hoogtij;  veel 55 plussers en een enkele jongere kregen weer de bevestiging van hun muzikale roots in de songs van al de helden uit je jaren 60 en het Woodstock-festival perfect gecoverd en uitgevoerd door de Woodstock Tribute band.  Of het nu Blues was of een van de vele Popsongs, men genoot er met volle teugen van. Meer foto's.

foto Blueszine.nl Tom Moerenhout

GEEN TICKETS MEER TE KOOP

 

Samen met Stichting Kasteel Cultureel organiseren we zondag 19 juli een middagje heerlijke WOODSTOCK.

Alle hits uit 1969 komen langs en worden live gespeeld door de

WOODSTOCK-TRIBUTE BAND 

10700367 630298587090860 7815758433858826418 o

Terug in de tijd met de hits van

Santana, Led Zeppelin, Janis Joplin,

Jimi Hendrix, the Who, Jefferson Airplane,

Canned Heat, Deep Purple eva.

 

ER ZIJN GEEN TICKETS MEER TE KOOP. 

Zondag 19 juli 15.00-18.00 uur

Kasteeleiland geopend vanaf 14.00 uur

Parkeren in het kasteelpark is niet toegestaan.

Bij de Stadshaven aan de Havenweg is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Loopafstand naar het kasteel is 500 meter.

Kasteel Duurstede

Langs de Wal 6-7

Wijk bij Duurstede

WAT SCHRIJVEN DE KRANTEN?

Wijkse Courant

Wijks Nieuws

 

AD/UN

 Woodstock herleeft in kasteel Duurstede.

Peace, Love and Music

kleurrijke kleding, vrede-kettingen en bloemen in je haar……

Woodstock was een muziekfestival dat van 15 tot en met18 augustus 1969 gehouden werd in de Amerikaanse plaats Bethel, op een weiland van een melkveehouder (240 ha). Het festival had als motto "3 Days of Peace & Music" (Nederlandse vertaling: 'drie dagen van vrede en muziek'). Het geldt als een van de belangrijkste en bekendste evenementen in de geschiedenis van de Amerikaanse hippiecultuur en popmuziek. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog. Ondanks het gebruik van alcohol en het gebruik van drugs was er weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het onverwacht grote aantal bezoekers, waardoor de autoriteiten uiteindelijk besloten de noodtoestand over het festivalterrein uit te roepen. Het Woodstock festival was een hoogtepunt van de  tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. 

 

  

 

 
 
 
 

Copyright © 2009-2020 Stichting BluesInWijk Wijk bij Duurstede.
Alle rechten voorbehouden.